SAMMAKKO  (koulussa tehtyjä)

Tilkkumaalauksesta ensin ajattelin et plaah.. onko pakko?  mutta sit ku vauhtiin pääsi nii jes.. tykkään.. kotonaki vois jotai tehä jäännös paloista nii eipä mee nekään hukkaan enää..

Tarvittavat asiat: jämäkkä pohjakangas, liimaharsoa, kangas (ja lanka) silppua, tylliä, ompelukone ja ompelulankoja.. (silitysrauta, sakset ja pari nuppineulaa) .... ja ideoita...

^^ yläkuvassa olen asettanut pohjakankaan päälle liimaharson liimapuoli ylöspäin ja sen päälle tilkut haluttuun muotoon.. sen jälkeen silitys, jotta tilkut pysyisivät paikallaan paremmin.. (toki ilmankin voi tehdä jos ei liimaharsoa/kangasta ole saatavilla mutta ompelu on silloin hankalampaa kun tilkut pääsevät liikkumaan herkemmin. Jossain mallissa työ oli harsittu ja kiinnitetty neuloin ennen ompelua.. mutta liimaharso helpottaa työtä kovasti! (toinen asia: jos tukevaa pohja kangasta ei löydy niin ohkasen kankaan taakse voi silittää kiinni tukikankaan..))

Tässä kuvassa olen silittänyt työn, valinnut tyllikankaan (haalea v.sin.) ja kiinnittänyt sen parilla nuppineulalla kiinnii sieltä täältä.. Tyllikangas ja ompelu langat vaikuttavat suuresti työn ulkonäköön! Ompelu aloitetaan työn keskeltä reunoja kohti..

Tässäpäs olisi sammakkoni kehyksiä vaille valmis  edestä...

... ja takaa.. ompelussa täytyy muistaa myös se että ompeleet tuovat työhön eloa mutta myös kiinnittävät tilkkusilpun kiinni työhön.. Ja mitä pienempää silppua-> sitä paremmin värit liukuvat työssä..

Valmis työ kehyksiä myöten.. nekin ompelin tilkkutekniikalla kiinni.. Toki tilkkumaalauksia voi tehdä mihin tarkotukseen itse haluaa..

 

TILKKUTYÖKOKEILU

NORSU (pieni)

^edestä..

ja takaa..

Nyt vain sit ottamaan talteen kaiken maailman kangas silput yms.